jueves, 7 de enero de 2010

Aminetu Haidar ja és a casa

Les autoritats marroquines van acceptar la passada nit la tornada d'Haidar a El Aaiún "sense condicions", segons fonts oficials. L'activista ha declarat que "la seva tornada es com una victòria per al poble sahrauí".

L'activista sahrauí Aminetu Haidar va tornar ahir a la nit a El Aaiún després d'haver estat expulsada del Sàhara Occidental per les autoritats marroquines i romandre 32 dies retinguda i en vaga de fam a l'aeroport de Lanzarote.

Les autoritats marroquines han acceptat la seva tornada sense condicions després d'unes àrdues negociacions on han intervingut França i els Estats Units. L'activista, que passava aquests últims dies a Espanya ingressada en un hospital de Lanzarote pel seu estat de salut, va declarar després de conèixer el seu trasllat al Sàhara que "el seu alliberament és una victòria per a la causa sahrauí i per la justícia internacional".

Tant a la seva sortida d"Espanya com a la seva arribada al Sàhara a mitjanit, grups de persones, entre ells molts integrants de la Plataforma Solidaritat amb el Sàhara, van rebre amb aplaudiments i crits de "Sáhara libre vencerá" a Haidar.

Només arribar, l'activista sahrauí va tornar casa seva acompanyada de la seva germana i de Domingo de Guzman, el metge que l'atès durant tot aquest temps, qui ha declarat que la seva salut es troba estable.

Font: CanalSolidari.org

No hay comentarios: