Què és El Racó del Món?
El Racó del Món és una botiga municipal de productes de comerç just, un centre de sensibilització a través d'accions dirigides a la ciutadania i un punt d'informació i documentació en temes referents a la solidaritat i a la cooperació.

El Racó del Món sorgeix de la voluntat política de crear nous instruments en el municipi del Prat de Llobregat, dins de l'àmbit de cooperació, que reforcin la política municipal de compromís i sensibilització per aconseguir un món més just, marcat pels valors d'igualtat, justícia, de defensa dels drets humans, donant a conèixer les desigualtats existents entre els països del nord i del sud.

Centre d’informació i sensibilització en temes de solidaritat i cooperació
El Racó del Món té la funció de sensibilitzar sobre temes de solidaritat, cooperació, comerç just i consum responsable, a través d'accions adreçades a la ciutadania que tenen com a objectiu fomentar el sentit de justícia, solidaritat i compromís en la nostra societat, i donar a conèixer les desigualtats existents entre els països del nord i el sud. El Programa de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament del Prat és el que organitza les activitats de sensibilització sobre comerç just, solidaritat i cooperació.

Botiga de comerç just Comprar productes de comerç just és garantia d’ajudar els països més empobrits d’una manera digna: venen directament els productes que ells cultiven o fan, sense intermediaris, amb la garantia que en tot el procés de fabricació i comercialització es paguin sous dignes i es respecti el medi ambient i els drets dels treballadors i treballadores, sense explotació infantil ni discriminació de gènere.
Actualment, la gestió de la botiga de comerç just del projecte El Racó del Món està a càrrec de la ONG ACSUR- Las Segovias.

Punt d'informació, documentació i referent a la ciutat en temes de solidaritat i cooperació
El Racó del Món actua com a servei d’informació i documentació sobre els projectes de cooperació, pacifisme, banca ètica, drets humans, etc.
Compta amb una pàgina al Facebook i un bloc (http://elracodelmon.blogspot.com) per donar a conèixer els objectius, les activitats, el treball de les entitats solidàries i afavorir l’intercanvi d’informació entre entitats d’àmbit local i nacional.