martes, 11 de octubre de 2011

Imatges de la tertúlia- cata de cafè

Exolina Aldana, una dona compromesa amb els projectes de la cooperativa on treballa

El programa de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament del Prat, amb la col·laboració del programa de Dones, va realitzar una activitat que ens va apropar al món del cafè de comerç just i sobre tot a la realitat de les dones productores de cafè, com l'Exolina Aldana. Aquesta nicaraguenca, Secretària del Consell d'Administració de la Cooperativa Augusto César Sandino i Secretària de la Junta de Vigilància de Cecocafen, va compartir les seves experiències a la cooperativa del seu poble natal.

Dones com Exolina són exemple de l'esforç de les dones de Centre Amèrica

CECOCAFEN és una organització cooperativa que compta amb més de 2000 petits productors i productores afiliats en 11 cooperatives membres, en la regió de Matagalpa. El cultiu de cafè té una llarga existència en els departaments de Matagalpa i Jinotega, remuntant-se a mitjan segle XIX. El clima tropical humit de la regió, el ric sòl d'origen volcànic i la vegetació exuberant, contribuïxen al sabor únic d'un cafè amb fama internacional. Actualment CECOCAFEN reuneix a més de 2000 afiliats que conformen més de 3000 famílies dedicades a la producció de cafè.


Els assistents al tast aprenent més sobre les característiques del cafè



Una manera dinàmica i atractiva on es poden conèixer de forma directa les diferències entre el cafè de comerç just i del comerç tradicional, des del seu origen fins al ciutadà, és la cata de cafè. A la cata, dirigida per Hèctor, d'Alternativa 3, s'aprèn amb tres tipus diferents de cafè a detectar el color, la fragància, olor, el sabor, i el regust, descobrint la qualitat dels cafès de comerç just .
Després de la xerrada de l'Exolina, vam conèixer els problemes que sofreixen els productors dins del mercat internacional de cafè i els beneficis que reben dins del Comerç Just. Aquesta activitat va fomentar la conscienciació sobre les formes de producció dels productes que consumim i la repercussió de les nostres compres.


Un interessant debat sobre el comerç just es va produir al final de l'activitat


Isabel Camon, tècnica de Solidaritat i Cooperació; Exolina Aldana, Hèctor d'Alternativa 3, Alba Bou, regidora de Dona i Promoció Social i Carme Alguacil, tècnica del programa de Dones, al finalitzar l'acte.

No hay comentarios: