miércoles, 16 de marzo de 2011

Ser dona i sindicalista al Sud

Malika Achour, sindicalista tunisiana

En la presentació del llibre "Converses amb 10 dones sindicalistes del Sud", feta ahir en Cases d'en Puig, va ser molt emocionant escoltar a la Malika Achour, una jove mestre i sindicalista tunisiana que va ser una de les deu dones entrevistades del llibre. El seu relat sobre la participació activa de tots els sectors de la societat en les revoltes que van enderrocar el dictador Ben Ali ens va fer viure els moments més dramàtics i emotius d'aquesta revolució i la gran necessitat de llibertat i respecte pels drets humans que clamava el poble tunisià.



El llibre recull els testimonis directes de les protagonistes al Magrib, Palestina i Amèrica Llatina, testimonis que posen de manifest els reptes i les desigualtats que pateixen les dones treballadores a tot arreu. Aquesta publicació pretén contribuir a que els treballadors del Nord reflexionin sobre la necessitat de cooperar amb els sindicats del Sud, agents claus del desenvolupament dels seus països.


La presentació del llibre estava emmarcada dins dels actes
commemoratius pel Dia Internacional de les Dones

Agraïm a Sindicalistes Solidaris la valuosíssima oportunitat de conèixer a través de les vivències i paraules de Malika Achour el treball i els objectius de les dones sindicalistes tunisianes i el rol fonamental que ara, després de la revolució, tindran en la construcció d'un país més lliure i democràtic.



No hay comentarios: