jueves, 10 de marzo de 2011

Les dones també canvien Bolívia



"Alteñas en movimiento", una de les fotografies
de l'exposició "Dona Indígena a la Ciutat"


El dimecres 9 de març, l'Associació de Cooperació amb el Sud, ACSUR Las Segovias, va organitzar una xerrada al voltant de l’exposició fotogràfica “Dona Índígena a la Ciutat - Les dones també canvien Bolívia”, inaugurada a Cases d’en Puig. L'exposició és una selecció de fotografies del concurs que va organitzar l'any 2009 el Centro de Documentación e Información de Bolivia (CEDIB), una de les contraparts bolivianes d'ACSUR. L'objectiu d'aquest projecte és donar a conèixer aspectes poc coneguts de la realitat de les dones bolivianes i visibilitzar el rol d'aquestes dones en les transformacions socials, econòmiques i culturals del seu país.

El regidor de Participació Ciutadana i Cooperació, David Vicioso,
presenta l'acte amb la periodista boliviana Giselle García


Acsur Las Segovias té com objectiu contribuir al desenvolupament de consciència crítica de la ciutadania, acompanyant processos de participació democràtica i organització social, des de la perspectiva i l àmbit de la solidaritat i la cooperació internacional. Una de les línies estratègiques d'actuació d'aquesta entitat a Bolívia és la capacitació de les dones en el lideratge, tant en zones urbanes com en les zones rurals, i les capacitacions aborden diverses temàtiques com feminismes, participació ciutadana i comunicació, entre d'altres.



Dones bolivianes rebent formació sobre
lideratge en els tallers d'Acsur a Bolívia


Després d’una mostra dels audiovisuals fets al Centro de Protección de la Mujer Gregoria Apaza sobre la lluita de les dones bolivianes pels seus drets civils, Giselle García, periodista boliviana, va fer un repas sobre la situació de les indígenes al seu país. El tema va ressaltar sobretot les enormes capacitats, sabers i accions transformadores que des de fa segles porten a terme.




Treball, lluita, identitat i l'aprenentage de nous codis són els aspectes de la
vida de les dones bolivianes que han capturat les fotografies d'aquest concurs


Desprès de la xerrada, el públic va poder tastar productes de
comerç just provinents de Bolívia, com camomilla i xocolata.



Aquesta interessant exposició està emmarcada en els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones 2011 i romandrà oberta fins al 31 de març a la Sala Polivalent de Cases d'en Puig, de dilluns a divendres de 9 a 20:30 h. i dissabtes de 10 a 13 h.







No hay comentarios: