sábado, 26 de febrero de 2011

El Prat ja té el seu cafè de comerç just!


El dijous 24 de febrer es va realitzar la presentació oficial del Cafè El Prat a les Cases d'en Puig, amb un públic nombrós: més de 50 persones entre representants d'entitats pratenques i ciutadania que volien conèixer més sobre aquest projecte i sobre la campanya de Cafè Ciutat.


María Fernández, David Vicioso i Carme de Arolas durant la presentació


La tècnica del Racó del Món, Giselle García, va fer un resum de la campanya de difusió del Cafè El Prat que va començar l'any passat al mes d'octubre, destacant la participació ciutadana a la votació de la imatge de l'envàs del cafè. La coordinadora de programes d e l'organització de comerç just Alternativa 3, María Fernández, va explicar l'origen d'aquest cafè i les característiques de l'Associació de Productors Orgànics Arhuacos i Camperols de la Sierra Nevada de Santa Marta, a Colòmbia, i de la Kagera Cooperative Union de Tanzània, les dues cooperatives d'on prové el Cafè El Prat.

Giselle García, del Racó del Món, i María Fernández, d'Alternativa 3




La responsable de l'Espai de Concertació amb les Organitzacions de la Societat Civil de la Diputació de Barcelona, Carme de Arolas, va explicar el recolzament de la Diputació a la campanya de Cafè Ciutat i el desenvolupament del projecte al qual ja s'han adherit diversos municipis de Catalunya, com Sant Quirze, Molins de Rei, Mataró i Terrassa, entre d'altres.


El Prat TV va fer un reportatge sobre la presentació

David Vicioso, regidor de Participació Ciutadana i Cooperació, va destacar la solidaritat i el compromís de la ciutadania cap a projectes d'aquest tipus que beneficien a millorar les condicions de vida dels camperols i petits productors als països del Sud. En acabar la presentació, es va realitzar el sorteig del lot de productes de comerç just (premi de la votació de la imatge del envàs del cafè) i la guanyadora és Olga Paretes. Felicitats, Olga!


El lot de productes de comerç just ja té guanyadora!


Cafè El Prat amb galetes i xocolata de comerç just, un tast exquisit i solidari!

La degustació de cafè amb productes de comerç just va animar els assistents a emportar-se els primers paquets de cafè que surten a la venda. El nou espai del Racó del Món va agradar a tothom i a nosaltres ens va agradar moltíssim la participació i entusiasme dels assistents a la presentació.




El Cafè El Prat ja està a la venda i té un preu de 2,10 € el paquet de 250 grs. de cafè mòlt. Vine i emporta't el cafè solidari del Prat!

2 comentarios:

Pilar i Enric dijo...

Felicitats per el café El Prat, però sobretot felicitats per la feina molt ben feta, que sabem que ha estat molta!!!

El Racó del Món dijo...

Gràcies!!