miércoles, 23 de febrero de 2011

Els reptes de la cooperació al desenvolupament



L'entrada de la mostra del catàleg d'ofertes
de sensibilització per als ajuntaments

Ahir, l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona va organitzar la jornada "els nous reptes de la cooperació al desenvolupament", dirigida a tècnics i personal dels ajuntaments de la província.


L'expresident bolivià, Carlos D. Mesa

L'acte, inaugurat per Jordi Labòria, diputat delegat de Cooperació al Desenvolupament i d'Assistència Local de la Diputació, va comptar amb la ponència «Els nous reptes de la cooperació al desenvolupament» a càrrec de l'expresident de Bolívia, Carlos Mesa. Mesa va destacar la necessitat de compromís entre els cooperants i els qui reben l'ajut als països receptors de la cooperació, subratllant els beneficis d'una cooperació d'anada i tornada per evitar el paternalisme i construir equips de cooperants integrats amb les realitats i complexitats socioculturals del país en què treballen.


L'estand d'Alternativa 3 en la Mostra de la Diputació


"La cooperació internacional s'ha d'ajustar a les polítiques d'estat del país receptor, ha d'entendre com funciona aquella societat per començar a funcionar amb ella. El cooperant i el que rep la cooperació han de partir de zero i treballar junts en una relació horitzontal per crear nexes ", va dir.
Després de l'intervenció de l'expresident bolivià, regidors i tècnics van compartir algunes de les experiències en matèria de sensibilització que s'estan realitzant des dels seus ajuntaments.


Diverses ofertes d'accions de sensibilització
sobre realitats poc conegudes


Al finalitzar la jornada vam visitar la Mostra d'entitats, que cada any presenta les activitats del Catàleg d'ofertes d'accions de sensibilització 2011 de la Diputació de Barcelona. Us deixem algunes imatges de la mostra.


L'estand de Setem, la federació d'ONG de solidaritat internacional


La Fundació Catalana de L'Esplai, amb
una proposta molt lúdica i entretinguda



Els estands de UNHCR-ACNUR i de la Fundació per la Pau





No hay comentarios: