jueves, 3 de febrero de 2011

La lluita per la veritat i la justícia a El Salvador


Carolina Baires, directora del centre i Manel Gómez, d'Acsur-Las Segovias

Ahir, Carolina Baires, directora del Centre per a la Promoció dels Drets Humans "Madeleine Lagadec" (El Salvador), va fer una xerrada al Racó del Món per donar a conèixer aquest projecte d'Acsur- Las Segovias. L'acte va tenir una molt bona participació, ja que van assistir més de 35 persones interessades en la recuperació de la memòria històrica d'aquest pais centreamericà, una tasca difícil però necessària per recolzar a milers de familiars de víctimes del conflicte armat.


Un públic nombrós i participatiu va omplir la sala de Cases d'en Puig


Carolina Baires va fer una explicació del treball que fan al centre: projectes educatius, de formació i organització de 27 comitès de familiars de les víctimes per a l'exigència dels seus drets. Una explicació d'un contingut molt emocional, que ens va apropar al dolor i a la lluita de les víctimes per aconseguir la veritat, la justícia i la reparació emocional i econòmica. En el torn de paraules, van ser moltes les persones participants que volien saber més sobre la impunitat, els processos judicials i la defensa dels drets humans a El Salvador.



Carolina Baires enmig dels seus compatriotes salvadorencs que viuen a Catalunya


La Asociación de Salvadoreños en Cataluña va estar representada per un grup de set persones que van estar xerrant amb tots nosaltres al finalitzar l'acte i també compartint les seves idees i experiències amb la seva compatriota.

Agraïm a Carolina Baires per la importantíssima tasca que realitza en el centre "Madeleine Lagadec" i pel caliu humà que ens ha transmès als que vam tenir el plaer de conèixer-la.


Aquestes dues publicacions, ara al nostre centre de documentació


Si voleu saber més, us invitem a consultar els llibres que ella ens va portar pel nostre Centre de Documentació en Solidaritat i Cooperació: "Masacres- Trazos de la historia salvadoreña contados por las víctimas" y "Salud Mental- Un derecho de las víctimas incumplido por el Estado", publicacions del centre Madeleine Lagadec.



1 comentario:

Pilar i Enric dijo...

Molt bona la xerrada de la Carolina Baires i molt bó l'explicació d'aquest blog per si algú no va poguer assistir. Felcitats!