D'esquerra a dreta: Rita Baumann (Fundació Grup Tercer Món Mataró), Núria Camps
(Avaluem), Alba Bou (Ajuntament del Prat) i Carme de Arolas (Diputació de Barcelona)
El dijous 26 de juny es va presentar a Cases d'en Puig la publicació "Cafè Ciutat- Municipis pel Comerç Just", llibret editat dins de la colecció Bones Pràctiques de la Cooperació Catalana que publica AVALUEM- anàlisi i desenvolupament. A l'acte van assistir representants de les diferents entitats i organitzacions implicades en la campanya Cafè Ciutat, com la Diputació de Barcelona i Fundació Grup Tercer Món de Mataró, així com representants del Programa de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament del Prat i de Acsur-Las Segovias.
Carme de Arolas, responsable de l'Espai de Concertació amb les Organitzacions de la Societat Civil de la Diputació de Barcelona, va destacar el paper dels ajuntaments i de les entitats com ONG's i altres del tercer sector en el projecte de Cafè Ciutat, un projecte que té la característica de vincular a la ciutadania dels municipis catalans amb els productors de cafè del Sud a través d'un producte de consum diari com el cafè.
Un treball conjunt que, com va assenyalar Rita Baumann de la Fundació Grup Tercer Món de Mataró, no seria possible sense la col·laboració solidària de les entitats ciutadanes i dels municipis adherits a aquesta campanya que ja porta en marxa des de l'any 2008.
La implementació de la campanya del Cafè Ciutat a la nostra ciutat va començar a l'any 2010, quan a través d'un procés participatiu es va escollir el tipus de cafè i la imatge del paquet. La regidora de l'Ajuntament del Prat, Alba Bou, va realitzar un resum de les activitats de sensibilització sobre el cafè de comerç just més rellevants que es van dur a terme a la nostra ciutat. A més va subratllar la importància que totes les màquines de "vending" de cafè dels equipaments municipals subministren Cafè El Prat.
A dalt, els indígenes i camperols de l'Associació de Productors Orgànics Arhuacos i Camperols de
la Sierra Nevada de Santa Marta, a Colòmbia. A baix, treballadors de la KGA, Kagera Cooperative Union
de Tanzània. El Cafè El Prat és una mescla de 70% d'aràbica colombià i 30% de robusta africà.
Al final de l'acte, els assistents van poder degustar el nostre cafè de comerç just, el Cafè El Prat, un cafè procedent de dues cooperatives, una a Colòmbia, la Asociación de Productores Campesinos e Indígenas de la Sierra Nevada de Santa Marta, i l'altre a Tanzània, la Kagera Cooperative Union. La combinació de l'aràbica colombià i la robusta africà aporta un gran equilibri entre el sabor del robusta i la intensitat de l'aroma de l'aràbica. Les dues cooperatives que recolza el Cafè El Prat són cooperatives de camperols que s'han organitzat de forma participativa per obtenir preus més justos per les seves collites, que els permetin millorar les seves condicions de vida i decidir el seu propi desenvolupament.
Si vols saber més sobre el Cafè El Prat i el Cafè Ciutat, pots passar per la botiga del Racó del Món i et donarem un exemplar gratuït del llibre de Bones Pràctiques de la Cooperació Catalana sobre el Cafè Ciutat.
No hay comentarios:
Publicar un comentario