miércoles, 18 de junio de 2014

Andreu Buenafuente visita la Festa del Prat Solidari!


Andreu Buenafuente visitant la parada de la botiga del Racó del Món i 
la tècnica, Giselle García, informant-li sobre els productes de comerç just
(Fotografia: Sergi Ramos - Ajuntament del Prat)

El dissabte 14 de juny es va celebrar la Festa del Prat Solidari i el Comerç Just al Prat de Llobregat. Aquesta festa, organitzada pel Programa de Solidaritat i Cooperació de l'ajuntament de la nostra ciutat, té com objectiu la difusió dels projectes de cooperació de les entitats que formen la Comissió del Prat Solidari i la sensibilització a la ciutadania sobre temes com la solidaritat, el comerç just, el consum responsable, les diferències Nord- Sud i la cooperació amb els països del Sud.


(Fotografia: Sergi Ramos - Ajuntament del Prat)

A la parada de la botiga municipal de comerç just "El Racó del Món", a més de la venda de productes d'alimentació de comerç just, es va informar al públic assistent a la festa sobre les característiques i principis del comerç just. Com en anteriors ocasions, el producte més venut va ser el Cafè El Prat. D'altra banda, en el bar/cafè que va muntar la Fundació Rubricatus (pro persones amb discapacitat) de la nostra ciutat, es va servir cafè de comerç just en càpsules d'Alternativa 3.Durant tota la jornada es van realitzar diverses activitats: concert de góspel, tallers infantils, tallers de cuina, conta contes i espectacle de circ i balls.

Entitats solidàries i públic assistent a la Festa van 
rebre amb alegria la visita del conegut humorista

Sense dubte el moment més significatiu de tota la festa va ser l'arribada del comunicador, humorista i presentador Andreu Buenafuente, qui amb la senzillesa i solidaritat que li caracteritzen, va passar a saludar a totes les entitats abans de  presentar el projecte de l'entitat Yamuna a Madagascar. Aquest projecte s'adreça a infants de 0 a 5 anys d'un poblet de Madagascar on Yamuna desenvolupa un programa que els dóna suport alimentari, mèdic i escolar. Andreu Buenafuente i la seva dona, l'actriu Silvia Abril, són actius col•laboradors de Yamuna i des de fa dos anys que recolzen les gales benèfiques anuals que realitza aquesta entitat a Barcelona.

Andreu Buenafuente amb les representants de l'entitat 
Yamuna presentant el projecte a Madagascar

Després de la presentació del projecte, El Racó del Món  va obsequiar a Buenafuente un paquet de Cafè El Prat, i ell va agrair el detall comentant que a ell li agradava molt el cafè: "Sóc molt 'cafetero' !", va dir. Esperem que gaudeixi del nostre cafè de comerç just i que torni ben aviat a la nostra ciutat!

No hay comentarios: