lunes, 14 de noviembre de 2011

Taller de Torrons de Comerç Just!



El torró és als Països Catalans potser el dolç més típic i tradicional al Nadal, tot i que en orígen era menjat a les postres dels rics en ocassions especials. L'origen del torró no és del tot clar, la teoria més plausible és que siga d'origen àrab, com altres postres amb ametles, i des de les comarques del Sud del País Valencià, especialment de Xixona i Alacant estant es va popularitzar a altres zones peninsulars, el sud de França i, a través d'Itàlia (torrone) a l'Amèrica Llatina.


Potser el nogat occità (nougat en francès) i el torrone italià van néixer també directament dels àrabs, o no se sap si per influència del torró català, que ja existia a l'Edat Mitjana i que en aquell moment, i en concret al segle XV, pertanyia a la cuina més prestigiosa d'Europa (*).



El dilluns 28 de novembre a les 19:15 h. realitzarem un taller especial de torrons de comerç just a Cases d'en Puig. Us hi esperem per aprendre a fer aquest dolç tradicional amb un toc solidari, la millor manera de començar l'època nadalenca.


Activitat gratuïta. Places limitades.

Podeu confirmar la vostra assistència a: racodelmon@elprat.cat

Telèfon: 93 379 00 50 - Ext. 5617


(*) (Extret del bloc tempmanresa.blogspot.com)


No hay comentarios: