domingo, 3 de abril de 2011

Concurs de Mones de Pasqua Solidàries!

Mones fetes amb productes de comerç just

La xocolata és el postre més dolç del dia de Pasqua. Nens i nenes, joves i grans esperem aquell dia per menjar tota la xocolata que sigui possible. Però aquest dolç tan especial té un to amarg pels països que el produeixen: explotació infantil i preus tan baixos per les seves collites que ni tan sols cobreix les despeses de producció.



Pots decorar la teva mona amb aquest ou de comerç just!

Per aquest motiu aquest any et proposem una manera responsable, dolça i creativa de celebrar el dia de Pasqua. Animat a fer la teva pròpia Mona amb productes de Comerç Just. Una mona original amb sabor dolç, tant per nosaltres com pels productors del Sud. D’aquesta manera farem un consum responsable de la Mona d’aquesta Pasqua!!

Envia’ns una foto de la teva Mona solidària a racodelmon@elprat.cat i entra en un concurs d’un lot de productes de Comerç Just. Recorda fer la foto de la mona amb els productes de Comerç Just que hagis fet servir. Pots consultar les bases a la web d'Alternativa 3 i al bloc del Racó del Món: http://elracodelmon.blogspot.com




El gra del Cafè El Prat per a la teva mona!


Et proposem una recepta:

· 210 gr Xocolata de Comerç Just 70%

· 4 ous

· 100 gr Sucre Comerç Just

· 80 gr Mantega

· 200 ml crema de llet

1- Batre bé els ous amb el sucre fins que quedi espumós.

2- Desfer la xocolata a bany Maria amb la mantega (també es pot fer al microones, però amb compte no es cremi la xocolata)

3- Quan la xocolata no cremi, però encara estigui calent, barrejar amb la crema de llet.

4- Junta la xocolata amb l’ou i el sucre batut.

5- Posar una mica de mantega a les parets del motlle i empolvorarem farina per tal de que no s’enganxi.

6- Posar al forn a 180º durant 30 min.

7- Un cop freda ja la pots decorar!!! Les mones s’han convertit en una crònica de la realitat. Utilitza la teva imaginació i plasma la realitat del Comerç Just.


Al Racó podrás trobar el sucre, el cacau, la xocolata, els caramels, el cafè, les melmelades i els ous Ponchito per fer la mona!

Consulta les bases del concurs aquí i participa-hi!


No hay comentarios: