miércoles, 17 de abril de 2013

La recepta del Pastís Granulat amb Xocolata de Comerç Just!



El dijous passat el Programa de Solidaritat i Cooperació va realitzar, amb la col·laboració del Taller de Productes Artesans del Bosc i el recolzament del Racó del Món, un taller de rebosteria de comerç just. La recepta que Teresa Tarrés, professora del Centre Ocupacional del Bosc, amb les seves alumnes Esther i Irene van realitzar va ser un Pastís Granulat amb Xocolata de Comerç Just. El taller artesà del Bosc fa pastissos des de fa 20 anys i ensenya al col·lectiu de discapacitats a fer pastissos, magdalenes i pizzas artesanes a la seva seu en Mollet del Vallès. Tot un exemple d'integració, constància i esforç.

Isabel Camon, tècnica de Solidaritat, en la presentació del taller

La tècnica del Racó del Món, Giselle García,  explicant la procedència del cacau i xocolata de comerç just

Us deixem imatges del taller i de la recepta pas a pas. Moltes gràcies a Teresa, i especialment a Irene i Esther per realitzar el seu treball amb professionalitat, dedicació i amor.
Esther i Irene, preparades per fer el pastís, i Teresa Farrès obrint un paquet de cacau de comerç just 
Ingredients
4 rovells d’ous
125 grs. de magdalenes triturades o galetes de mel de comerç just triturades
125 grs. de sucre de comerç just
125 grs. de mantega
125 grs. de xocolata de comerç just en pols (cacau pur)
1 cullereta de llevat
Les clares a punt de neu

MOTLLE RODÓ: 26 cms
FORN: A 180º durant 25’ aprox.

        Se separen les clares dels rovells i es posa mantega en el motlle





Es munten les clares a punt de neu





Es desfan les magdalenes o les galetes de comerç just







S'afegeix la mantega











Es barreja tot i s'afegeix el sucre de comerç just





S'afegeix el cacau de comerç just i es barreja
S'afegeixen les clares a punt de neu









Es posa en el motlle enfarinat i al forn durant 25 minuts aprox.







Quan el pastís sigui cuit, es desemmotlla i es cobreix amb xocolata fondant i es decora amb virutes de xocolata pels laterals i 8 nous pelades pel voltant i 3 en el centre. Si es vol es pot substituir les 3 nous per una flor.

Els ingredients per a la cobertura:

150 grs. de xocolata fondant de comerç just
nous pelades
25 grs. de mantega
Un raig de conyac
Virutes de xocolata

Xocolata fondant: Es desfà la taula de xocolata al bany Maria o bé al microones amb dues cullerades d’aigua i un raig de conyac. Quan sigui desfeta es retira i s’incorpora 25 grs. de mantega tot remenant amb força.





Un gran pastís fet per tres dones molt professionals!

Les persones que van participar en el taller van poder degustar l'exquisit pastís

La varietat de xocolates i cacau que tenim a la botiga del Racó del Món

El taller va ser una oportunitat per presentar els treballs fets pel
Grup Creatiu Solidari, artesania solidària i feta a mà per
recolzar un projecte solidari amb el poble sahrauí

1 comentario:

Teresa Tarrés dijo...

Novament volem agrair a l'Ajuntament del Prat, a l'Alba i a l'Elisabet, que ens hagin convidat a participar en aquest cicle de tallers-demostració de la botiga del racó del món.

Per a nosaltres no és només explicar com s'elabora un pastís de xocolata i com ho fem en el nostre obrador. La nostra participació va més enllà d'una simple demostració.

Participar com un tallerista més normalitza, dignifica, apropa a la gent, trenca perjudicis,... en definitiva afavoreix la integració de les persones amb discapacitat intel•lectual.

Com a responsable de la Irene i l’


Esther us transmeto també el seu agraïment.

Ens vau rebre i tractar molt bé, tant el públic com les organitzadores.

Teresa Tarrés
Responsable del Taller de pastisseria del Centre Ocupacional del Bosc de Mollet del Vallès.

http://productesartesansdelbosc.blogspot.com