jueves, 5 de junio de 2008

Vídeos Participatius

Hores Verdes

Fitxa Tècnica: El Prat de Llobregat, 2007
Títol: Hores Verdes
Guió, realització i muntatge: Roger Colom, Sara Cruz, Paloma Mateos i Anna Valero.
Durada: 10 min.
Formadora: Judit Quintana.
Producció: ACSUR-Las Segovias
Sinopsi: Partint de l’exemple del cultiu de la carxofa a El Prat de Llobregat, el documental reflexiona sobre la realitat dels petits productors locals i les dificultats per produir i consumir aliments a escala local, respectant la sostenibilitat ecològica i social.


Dins del Prat Solidari tenim una data a la Capsa que no podem perdre: dissabte 14 de juny, a partir de les 21 hores podrem veure els documentals d'uns joves pratencs al voltant de la temàtica de la solidaritat, concretament, de la sobirania alimentària. Aquesta iniciativa surt de l'ONG ACSUR-Las Segovias dins d'un cicle de documentals amb el fi de desenvolupar la sensibilització entre la població. Aquest projecte compta amb el suport de la diputació de Barcelona. Recordem que la sobirania alimentària és el dret que té cada poble a garantir la pròpia alimentació de manera suficient i sana.
A més de la visualització dels documentals,a partir de els 22 hores tindrem en concerts als grups Always Drinking Marching Banda, Ikaria, important grup pratenc i The Rumabos, encarregats de posar la música als documentals.
ACSUR-Las Segovias aprofita les eines de l’educació pel desenvolupament, la comunicació, les TIC i la tècnica audiovisual per acompanyar processos en la realització de documentals, entesos com una activitat de sensibilització i de transformació social. Les TIC s’utilitzen cada cop més com a eina per a desenvolupar estratègies de sensibilització, pressió política i denuncia. Segons aquesta ONG "amb el procés de realització de documentals sensibilitzem a les persones que realitzen el documental i a les que el veuran després".

No hay comentarios: