miércoles, 2 de abril de 2014

Manifest de la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica



Les dinàmiques humanes es poden representar com un camp de joc. I el capitalisme ens travessa com una barra de futbolí, intenta dirigir els nostres moviments, paralitzar-nos enlloc de generar mobilització social permanent davant la crisi sistèmica que estem patint. Amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just, et volem convidar a driblar el sistema, a esquivar el capitalisme avançant amb la nostra pilota. Suma’t a l’equip del Comerç Just i de la Banca Ètica, el de les alternatives, el del benestar, el de la sostenibilitat i el de les persones com a prioritat. És l’hora de jugar el nostre propi partit!

Desmarca't del model depredador actual que imposa unes regles de producció, comercialització, consum i vida indignes. Desmarca’t de les grans empreses que anestesien la consciència social amb etiquetes de moda mentre exploten els seus treballadors i treballadores. Desmarca't, mobilitza't i fes-li un gol a la banca convencional, a les grans superfícies, al comerç esclau i a l'explotació laboral… Fem-l’hi un gol al sistema capitalista!

Aplaudeix amb nosaltres, perquè cada dia guanyem el partit, perquè que cada vegada són més les iniciatives de l' Economia Social i Solidària a Catalunya. El marcador augmenta: La banca ètica creix un 60% anual, el Comerç Just assoleix els 30 milions d'euros en vendes, i l'economia solidària està creant ocupació per a unes 200.000 persones. Per això estem de Festa! I volem que hi participis!

Sigues part del gran equip de les alternatives, participa de la construcció del l' Economia Social i Solidària i suma't a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que organitza SETEM, Alternativa 3, FETS, FIARE, Oxfam Intermón, Xarxa de Consum Solidari i Xarxa d'Economia Solidària.

Celebrem que existeix un Comerç Just que beneficia a tothom qui juga el partit i que estableix unes regles del joc justes basades en el diàleg, la transparència, el preu mínim just i la corresponsabilitat entre qui produeix i qui consumeix! Celebrem que hi ha unes finances que ens permeten ser coherents amb els colors del nostre equip, garantint que els nostres estalvis s'invertiran en projectes socials i mediambientals respectant els drets humans! Visca el Comerç Just i visca la Banca Ètica!

Desmarca't! Hi ha alternatives. Forma part de l'afició més constructiva i transformadora. Vine a la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica!

No hay comentarios: