jueves, 19 de diciembre de 2013

Trufes gelades amb xocolata de comerç just: irresistibles!


El dimarts 17 de desembre es va realitzar a la Sala Polivalent de Cases d'en Puig- Serveis de Ciutadania, el taller de trufes gelades de comerç just. La tècnica del Programa de Solidaritat i Cooperació, Isabel Camon, va ser la encarregada de realitzar el taller.



En aquesta recepta, la xocolata utilitzada va ser la xocolata amb 70% de cacau de Oxfam Intermón, una xocolata de gran qualitat per la seva matèria prima i per que el cultiu del cacau no conté productes químics, aditius ni aromes artificials. El cacau d'aquestes xocolates prové de Coopeagro, una cooperativa de petits productors de la República Dominicana. Gràcies al Comerç Just els productors han pogut fer millores a les escoles i als centres sanitaris de la seva comunitat, així com tenir accés a l'aigua potable.


TRUFES GELADES

1 kl. de xocolata 70 %  de comerç just
1 lt. de nata líquida (per muntar)
Fideus de xocolata
Càpsules per a trufes


Es posa a bullir la nata i se li fa arrancar el bull tres vegades. Fora del foc s’hi afegeix la xocolata mal ratllada i es remena, per tal que la xocolata es desfaci, fins que quedi ben fi. S’hi pot posar un raig de conyac o Cointreau. Es posa a la nevera (millor una nit) perquè s’endureixi i es puguin fer boletes.

Clàssiques
Finalment s’arrebossen les boletes amb els fideus de xocolata i es guarden a la nevera per consumir o bé al congelador per conservar.

Innovadores
En lloc de fideus de xocolata fer servir altres ingredients, al gust,   per arrebossar les boletes: gerds, escames de iogurt, de mango, de fruita de la passió, de toffee, de caramel..


No hay comentarios: