viernes, 2 de marzo de 2012

Els exquisits bunyols de comerç just!

Bunyols de vent, farcits de crema, de nata, de xocolata... Tradició i
solidaritat si es fan els bunyols amb productes de comerç just!


Ahir dijous 1 de març, el programa de Solidaritat i Cooperació de l'Ajuntament del Prat va realitzar un taller de rebosteria amb productes de comerç just amb la col·laboració del pastisser Pepe Sánchez i el recolzament del Racó del Món.


El taller va ser dels tradicionals bunyols de quaresma, una recepta en la qual s'ha utilitzat sucre, cacau i xocolata de comerç just. Estan boníssims!


El nostre pastisser col·laborador remenant la massa dels bunyols


Haurem de remenar contínuament la barreja fins que aquesta vagi quedant com una pasta homogènia


Les participants del taller, que van omplir la Sala Polivalent de Cases d'en Puig





Quan veiem que la massa es comença a desenganxar de les parets del pot, ho retirem del foc i comencem a afegir els ous (és millor fer-ho d’un en un: tirem un ou sencer i remenem bé fins que quedi ben absorbit per la massa. Anem repetint aquesta operació amb el altres ous)


Afegim el llevat i la crema pastissera

Preparem una paella amb oli i el posem a escalfar. Quan estigui l’oli calent, afegim petites parts de pasta (no massa grosses)amb una màniga

Quan estiguin ben daurats els anem retirant de la paella, col.locant-los en un plat on hi haurem posat paper secant o de cuina, per tal que perdin l’oli


Posem a fondre la xocolata de comerç just (Mascao al 58% de cacau) en bany Maria i barregem el sucre de comerç just (Sucre de canya BIO del Paraguai) amb canyella. Els bunyols sense farcit s'arrebossen en el sucre abans que es refredin. La xocolata es posa en una màniga amb filtre per farcir els bunyols. El mateix amb la nata i la crema



El moment dolç del taller: la degustació!


Els bunyols farcits de crema i coberts de sucre glass de comerç just...mmhh!!

Els bunyols arrebossats amb la barreja de sucre i canyella!

Els bunyols farcits de crema de cacau de comerç just!

No hay comentarios: