viernes, 25 de abril de 2014

S'apropa el Dia del Comerç Just!


Degustacions - Venda de Productes de Comerç Just - Obsequis - Sorteig...Ja estem preparant la Festa del Comerç Just 
i la Banca Ètica 2014!! 

Pròximament us informarem de les activitats, 
però reserveu-vos el dia: 
dissabte 10 de maig, a les Cases d'en Puig!!

Imatges de Sant Jordi





martes, 22 de abril de 2014

Un Sant Jordi just i solidari amb el Racó del Món!



Demà el Racó es va a la Plaça de la Vila de la nostra ciutat, amb una selecció de llibres sobre drets humans, medi ambient, cooperació, cultures i cuines del món i també llibres infantils, per celebrar un Sant Jordi just i solidari! 

Recordeu que durant tot el dia, la botiga del Racó de Cases d'en Puig romandrà tancada. 

Us esperem en la nostra parada!

jueves, 17 de abril de 2014

Horaris Botiga del Racó del Món Setmana Santa



Horaris de Setmana Santa de la Botiga de Comerç Just del Racó del Món:

Dijous 17 d'abril: 10:30-13:00h   OBERT
                         17:00-20:30h   TANCAT

Divendres 18, dissabte 19 i dilluns 21: TANCAT

Gràcies i que tingueu unes Bones Pasqües!


martes, 15 de abril de 2014

Concurs de Mones de Pasqua de Comerç Just!




El nostre proveïdor de productes de comerç just, AlterNativa3 organitza la 5ª edició del concurs de mones de pasqua. Per participar només exigeixen una condició: que el Comerç Just sigui el protagonista!

Participar és molt simple: Prepara una mona amb productes de Comerç Just, fes-li una foto (abans de menjar-t'ho!) a la que surtin els productes de Comerç Just que has fet servir, i envia-la a ong@alternativa3.com abans del 30 d'Abril.

Publicarem les imatges al facebook d'AlterNativa3 a partir del 5 de maig.

Aquest any com a novetat s'atorgaran 3 premis:

Més original: seleccionat per un jurat
Més popular: el més votat a facebook des que es publiquin les imatges
Infantil: seleccionat per un jurat

El jurat estarà compost per la xef del Restaurant "El Diván de los sentidos", Eva Davó, un representant de la coordinadora estatal de Comerç Just, i un representant d'AlterNativa3.

Cada premiat rebrà un lot de productes de Comerç Just valorat en 100€.

Anima't i participa!

 Més informació en aquest enllaç

lunes, 14 de abril de 2014

Imatges de la nostra parada a la Festa de la Carxofa


El diumenge 13 d'abril es va celebrar la Festa de la Carxofa, organitzada pel Departament de Medi Ambient de la nostra ciutat. El Racó del Món va comptar amb una parada amb productes d'alimentació BIO com el Cafè El Prat, el sucre de canya, pastes amb quinoa, galetes diverses i begudes de comerç just.



Les noves begudes de comerç just, BIO i solidàries!

Les nostres veïnes del Mercat de Pagès 

Escarxofes del Prat i productes de comerç just, 
productes a favor de la sobirania alimentària

L' Associació Cultural Gastronòmica Les Escarxofes del Prat

jueves, 3 de abril de 2014

Desmarca't! Espot de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2014




La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2014 arriba a Catalunya al voltant del proper 10 de maig, Dia Mundial del Comerç Just, organitzada per SETEM, Alternativa 3, FETS, Fiare, Oxfam Intermón, Xarxa d'Economia Solidària i Xarxa de Consum Solidari. Fem una crida a la ciutadania a desmarcar-se de la barra capitalista que ens immobilitza, a jugar un altre partit, el de les alternatives, el del benestar, el de la sostenibilitat, el partit en el que les persones són la prioritat. (Vídeo realitzat per Onphocus).

miércoles, 2 de abril de 2014

Manifest de la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica



Les dinàmiques humanes es poden representar com un camp de joc. I el capitalisme ens travessa com una barra de futbolí, intenta dirigir els nostres moviments, paralitzar-nos enlloc de generar mobilització social permanent davant la crisi sistèmica que estem patint. Amb motiu del Dia Mundial del Comerç Just, et volem convidar a driblar el sistema, a esquivar el capitalisme avançant amb la nostra pilota. Suma’t a l’equip del Comerç Just i de la Banca Ètica, el de les alternatives, el del benestar, el de la sostenibilitat i el de les persones com a prioritat. És l’hora de jugar el nostre propi partit!

Desmarca't del model depredador actual que imposa unes regles de producció, comercialització, consum i vida indignes. Desmarca’t de les grans empreses que anestesien la consciència social amb etiquetes de moda mentre exploten els seus treballadors i treballadores. Desmarca't, mobilitza't i fes-li un gol a la banca convencional, a les grans superfícies, al comerç esclau i a l'explotació laboral… Fem-l’hi un gol al sistema capitalista!

Aplaudeix amb nosaltres, perquè cada dia guanyem el partit, perquè que cada vegada són més les iniciatives de l' Economia Social i Solidària a Catalunya. El marcador augmenta: La banca ètica creix un 60% anual, el Comerç Just assoleix els 30 milions d'euros en vendes, i l'economia solidària està creant ocupació per a unes 200.000 persones. Per això estem de Festa! I volem que hi participis!

Sigues part del gran equip de les alternatives, participa de la construcció del l' Economia Social i Solidària i suma't a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica que organitza SETEM, Alternativa 3, FETS, FIARE, Oxfam Intermón, Xarxa de Consum Solidari i Xarxa d'Economia Solidària.

Celebrem que existeix un Comerç Just que beneficia a tothom qui juga el partit i que estableix unes regles del joc justes basades en el diàleg, la transparència, el preu mínim just i la corresponsabilitat entre qui produeix i qui consumeix! Celebrem que hi ha unes finances que ens permeten ser coherents amb els colors del nostre equip, garantint que els nostres estalvis s'invertiran en projectes socials i mediambientals respectant els drets humans! Visca el Comerç Just i visca la Banca Ètica!

Desmarca't! Hi ha alternatives. Forma part de l'afició més constructiva i transformadora. Vine a la XV Festa del Comerç Just i la Banca Ètica!